BitPanda Card: Betalen met cryptocurrency

BitPanda Card review

Home » Crypto coins » BitPanda Card: Betalen met cryptocurrency

}

29 januari 2022

De afgelopen jaren zijn de cryptocurrency steeds populairder geworden. De cryptomunten zijn dan ook steeds vaker in het bezit van de doodgewone particulier. Je kan de munten bewaren en wellicht op een later moment verkopen met winst. Echter is het tegenwoordig ook mogelijk om in de winkel te betalen met cryptocurrency. Als jij een account hebt bij BitPanda, dan kan je een zogeheten BitPanda Card aanvragen. Dit is een Visa betaalkaart en die kan jij gratis aanvragen.

De betaalkaart biedt de mogelijkheid om overal ter wereld te betalen met cryptomunten. Je moet denken aan een restaurant, een hotel en de supermarkt. Daarnaast kan jij met de BitPanda Card geld pinnen bij een pinautomaat. Hieronder vertellen wij meer over de BitPanda Card en de voordelen die om de hoek komen kijken.

Wat is BitPanda?

Betalen met BitPanda Card

Wat is de BitPanda Card?

Allereerst is het handig om te weten dat BitPanda Card een broker is uit Oostenrijk. Het bedrijf is gevestigd in Wenen en staat geregistreerd bij de Austrian Financial Market Authority. Het cryptobedrijf bestaat sinds 2014 en mocht in een relatief korte tijd al miljoenen klanten verwelkomen.

BitPanda is actief door heel Europa, waaronder in Nederland en België. Een investeerder kan een gratis account aanmaken bij BitPanda en met het grootste gemak cryptocurrency aanschaffen. Het is bij de broker ook mogelijk om te beleggen in aandelen en metalen. Lees verder om erachter te komen hoe het aanschaffen van crypto’s met BitPanda precies in zijn werk gaat.

BitPanda Visa Card

De investeerder die besluit om een account aan te maken bij BitPanda kan in een handomdraai cryptomunten aanschaffen. Daarnaast is het mogelijk om de BitPanda Visa Card aan te vragen. Je kan vervolgens het saldo op jouw betaalkaart verhogen door een storting te verrichten. Je kan er geld op zetten via een ouderwetse bankoverschrijving, een andere creditcard of door jouw betaalkaart te koppelen aan jouw wallet bij BitPanda. In dat geval kan jij het saldo ophogen met cryptocurrency, zoals de Bitcoin (BTC) en de Ethereum (ETH). Let op, er dient wel geld op de BitPanda Card te staan anders kan jij er niet mee gaan betalen in de winkel.

Hoeveel kost de BitPanda Card?

De BitPanda Card is helemaal gratis en je zal ook geen maandelijkse rekening krijgen voor het gebruik van de betaalkaart. Natuurlijk moeten de partijen die de betaalkaart uitgeven ook geld verdienen, maar dat zal op een andere manier gebeuren. Zodra jij een betaling doet met cryptomunten, dan zal de desbetreffende partij een klein percentage in rekening brengen voor het omwisselen van de valuta. De transactiekosten kunnen overigens wel oplopen tot 2,50%. Betalingen in een vreemde valuta zijn eveneens niet kostenvrij. Als jij geld gaat opnemen bij een pinautomaat, dan zal er tot 1,5% aan kosten in rekening worden gebracht. Het gaat om kleine bedragen, terwijl jij als gebruiker kan genieten van diverse voordelen. Betalen met cryptomunten is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Betalen met de BitPanda Ecosystem Token

Je kan er ook voor kiezen om de BitPanda Ecosystem Token te kopen op het platform van de Oostenrijkse broker. Je kan deze tokens vervolgens ook koppelen aan jouw BitPanda Card. Dit biedt ongekend veel voordelen. De transactiekosten zijn namelijk veel lager, tot slechts 0,25%. Daarnaast kan jij bij de pinautomaten kosteloos geld opnemen. Het grootste voordeel is dat jij over alle betalingen met de BitPanda Ecosystem Token een mooie cashback tot 2% krijgt. De cashback zal op jouw BitPanda-account verschijnen in de vorm van Bitcoin (BTC).

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

Moet je Dogecoin serieus nemen?

Moet je Dogecoin serieus nemen?

Na het begin van de coronacrisis is er veel gebeurd op de cryptomarkt. Er vielen veel ogen op de mogelijkheden om...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *