Succesvol verkopen via Marktplaats: 6 handige tips

Verkopen via Marktplaats tips

Home » Online geld verdienen » Succesvol verkopen via Marktplaats: 6 handige tips

}

28 januari 2022

Iedereen kent Marktplaats, met meer dan 2 miljoen bezoekers per dag is het één van de grootste websites in Nederland. Het is een plek die vraag en aanbod bij elkaar brengt tijdens je zoektocht naar het kopen of verkopen van tweedehands producten. Dat verkopen op Marktplaats een lucratieve online business kan zijn is over het algemeen wel bekend, maar waarom lukt dit bij de meeste mensen dan niet en bij een klein select clubje wel?

Dit alles hangt van jou zelf af. De omschrijving, de foto’s, het product, je service, etc… Allemaal factoren die er voor zorgen dat iemand bij jou dat ene product aanschaft en niet bij een ander. We gaan deze factoren stap voor stap behandelen zodat ook jij succes kunt behalen met verkopen op Marktplaats.

Wat zijn goede producten om te verkopen op Marktplaats?

Tips over succesvol op Marktplaats verkopen

Producten die goed via Marktplaats verkopen

Hier is geen duidelijk antwoord op te geven. Verkopen is iets persoonlijks en producten waar jij affiniteit mee hebt zullen het best verkopen. Je kunt er een betere omschrijving bij plaatsen en wanneer je in gesprek bent met een eventuele koper kun je deze sneller overtuigen.

Waar Marktplaats vroeger vrijwel alleen gebruikte producten in het aanbod had staan er tegenwoordig steeds meer nieuwe producten van handelaren tussen. Op zich niks mis mee en ook hier kun jij aan meedoen.

Koop je producten in op bijvoorbeeld Chinese webshop die je hier vervolgens doorverkoopt op Marktplaats.

Een lijstje met categorieën die het altijd goed doen op Marktplaats:

– Baby en aanverwante artikelen (kleertjes, babykamers, kinderstoeltjes, etc…)
– Fietsen
– Caravans en campers
– Hobbyproducten
– Telefoons en bijbehorende accessoires

6 tips over succesvol via Marktplaats verkopen

Wanneer je succesvol via Marktplaats wilt verkopen, dan is het handig om een aantal tips tot je te nemen die daarbij helpen. Onderstaand hebben wij 6 tips met betrekking tot verkopen op Marktplaats voor je uitgewerkt en toegelicht. We zoomen bijvoorbeeld in op het belang van goede foto’s, maar ook op het nut van de plaatsingstijd van een advertentie en hetgeen er komt kijken bij een pakkende advertentietitel schrijven.

Tip 1: Maak goede foto’s

Een plaatje zegt meer dan 1000 woorden. Dat is op Marktplaats ook het geval. Zorg dat je foto’s goed te zien zijn en daarmee dus niet te donker. Maak je foto’s bij voorkeur buiten of in de buurt van een raam waar goed daglicht is. Zet je te verkopen product van alle kanten op de foto waarop goed duidelijk zichtbaar is hoe je product er uit ziet. Ales er eventuele merken op staat benadruk deze dan, voor merkproducten heeft men een zwak.

Durf bij het maken van foto’s eventuele beschadigingen aan het product te laten zien. Je kan hier beter meteen eerlijk over zijn, achteraf problemen is veel vervelender.

Tip 2: Plaats een pakkende titel bij je Marktplaats advertentie

Met maar 60 tekens als maximum zal je met iets goeds moeten komen om op te vallen tussen de andere advertenties. Bedenk daarom goed wat je zou willen neerzetten en wat jouw advertentie onderscheidend maakt t.o.v. de andere advertenties.

Wanneer je op Marktplaats het eerste woord van je product invult zie je voorbeelden verschijnen. Dit zijn voorbeelden van waar anderen op gezocht is. Als je hier iets uit gebruikt zal je eerder naar voren komen in de zoekresultaten.

Tip 3: De advertentietekst is mega belangrijk

De tekst in je daadwerkelijke advertentie is mega belangrijk. Hierin kun je kwijt wat je wilt vertellen over je product. Wees hier duidelijk en eerlijk over. Schrijf geen uitgebreid boekwerk maar wel alle informatie die nodig is. Benadruk alle mogelijkheden en opties met het product dat je verkoopt. Wanneer er eventuele beschadigingen of gebruikerssporen op zitten geef dit dan ook aan.

Een laatste belangrijke tip is om erbij te plaatsen waarom je het product verkoopt. Op deze manier maak je duidelijk aan geïnteresseerden dat het product altijd prima is geweest maar dat je iets nieuws hebt gekocht. Bijv. Wij hebben deze babybox altijd met veel plezier gebruikt maar inmiddels is ons kindje hier te groot voor geworden. Dit wekt vertrouwen en laat ook duidelijk zien dat er niks mis met het product is omdat je het zelf altijd hebt gebruikt.

Tip 4: Een vraagprijs en laten bieden

Geïnteresseerden willen graag weten waar ze aan toe zijn. Dit is ook zo als het om de prijs van een product gaat. Zet daarom ook altijd een prijs bij je advertentie. Deze kan je beter iets te hoog dan iets te laag ingeven zodat er ruimte overblijft om te onderhandelen.

Ondanks dat je van te voren weet dat biedingen lager uitvallen dan je vraagprijs is het wel een contactmomentje. Als jij 15 Euro voor een product vraagt en je krijgt een bod binnen van 10 Euro kan je in overleg gaan met de bieder en wellicht €12,50 afspreken. Een bedrag waar jullie beide misschien wel tevreden mee zijn. Onzin biedingen krijg je altijd, hier moet je je niks van aantrekken.

Tip 5: Reageer snel en blijf vriendelijk

Wanneer men je een berichtje stuurt dat ze een product van je willen afnemen of dat ze vragen hebben over het product probeer dan altijd zo snel mogelijk te reageren Dit wekt vertrouwen en zal de verkoop bevorderen. Beantwoord de berichtjes vriendelijk en wens de andere kant altijd een leuke dag of een fijne avond. Dit alles bij elkaar helpt zeker mee om betrouwbaar over te komen en maakt de kans op een verkoop groter.

Tip 6: Het moment van plaatsen en opnieuw plaatsen

Op bepaalde momenten is het drukker op Marktplaats dan op andere momenten. Zo kun je je waarschijnlijk wel voorstellen dat op een doordeweekse dag om 11 uur in de ochtend het niet druk zal zijn omdat half Nederland aan het werk is. Zo vlak na het avondeten en in het weekend is het een stuk drukker, dit is dan ook het juiste moment om je advertentie online te zetten.

Voor particulieren is het gratis om een advertentie te plaatsen. Als je advertentie een week oud is kan je er verstandig aan doen om deze dan opnieuw te plaatsen. Hij staat dan weer bovenaan de lijstjes en de kans op verkoop is daardoor groter. Vergeet overigens niet je oude advertentie te verwijderen, Marktplaats houdt niet van dubbele advertenties en dit kan resulteren in een blokkade van je account.

Al doende leert men

Wanneer je merkt dan een product niet snel verkoopt probeer dan alles te veranderen. Zijn je foto’s of titel wel aantrekkelijk genoeg? Is de tekst in je advertentie wel goed genoeg en heb je hier alle benodigde informatie in verwerkt die voor eventuele kopers interessant is? Verander je tekst en kijk eens of dit vervolgens wel werkt. Door vaker dingen te plaatsen en aan te passen leer je vanzelf wat het beste werkt en het meeste resultaat zal opleveren.

Conclusie verkopen op Marktplaats

Als je serieus aan de slag wilt gaan met het verkopen van Marktplaats is het belangrijk om dit goed aan te pakken. Met behulp van bovenstaande tips zal je een mooie handel kunnen opzetten. Met goede producten tegen mooie prijzen kan je hier een leuk inkomen mee opbouwen!

Ook interessant om te lezen: Geld met affiliate marketing verdienen

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *