Coinmerce review: Dit moet je over deze crypto exchange weten

Coinmerce exchange review

Home » Crypto coins » Coinmerce review: Dit moet je over deze crypto exchange weten

}

24 januari 2022

Er zijn diverse cryptocurrency exchanges actief op de Nederlandse markt. Naast Bitcoin Meester, Bitvavo en BLOX kan men ook terecht bij de crypto exchange Coinmerce. Het cryptobedrijf bestaat al sinds 2017 en heeft als doel om de handel in cryptomunten voor iedereen mogelijk te maken. Je hoeft dus geen kenner te zijn, want echt iedereen kan met gemak investeren in cryptocurrency bij Coinmerce. Het platform is dan ook ideaal voor nieuwkomers binnen de cryptowereld, hoewel er ook genoeg ervaren handelaren zijn die gebruikmaken van het platform.

Coinmerce hecht een grote waarde aan innovatieve ontwikkelingen binnen de cryptomarkt. Daarnaast staat het cryptobedrijf bekend als betrouwbaar en veilig. Dankzij het simpele platform kan ook jij binnen no-time de eigenaar worden van cryptovaluta. Hieronder vertellen wij meer over de mogelijkheden van Coinmerce.

Betrouwbaarheid van deze exchange

Review crypto exchange Coinmerce

Betrouwbaarheid van crypto exchange Coinmerce

Het cryptobedrijf Coinmerce bestaat al sinds 2017, maar ontving eind 2020 een registratie bij de Nederlandsche Bank. Dat was een enorme stap, want Coinmerce zorgde daarmee voor een primeur. De crypto exchange moet zich aan strenge regels houden en staat onder strikte controle. Echter moeten alle nieuwe gebruikers van het platform wel een identiteitscontrole doorlopen, daarna is het pas mogelijk om crypto te kunnen kopen.

Als wij naar de meningen van de gebruikers kijken dan scoort Coinmerce redelijk hoog. De enige minpunten die worden genoemd zijn de hoge kosten in vergelijking met enkele concurrenten. De gebruikers zijn wel zeer te spreken over het overzichtelijke handelsplatform en de professionele Coinmerce applicatie. De investeerder is in ieder geval in veilige handen bij deze cryptocurrency exchange.

Welke cryptomunten kan ik kopen bij Coinmerce?

Het assortiment van Coinmerce is zeker ruim en compleet te noemen. De investeerder kan een keuze maken uit ruim 140 verschillende cryptovaluta. Er zijn maar weinig andere crypto exchanges die een ruimer assortiment aanbieden. Enkel Bitvavo en Bitcoin Meester kunnen op dit gebied goed concurreren met Coinmerce. Enkele bekende cryptomunten die jij kan aanschaffen bij Coinmerce zijn de Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Dogecoin (DOGE), Cardano (ADA), IOTA (MIOTA) en de NEO Coin (NEO). Er zijn vanzelfsprekend ook meer dan genoeg kleinere projecten beschikbaar. Het is handig om een jouw portfolio uit te breiden met meerdere munten, simpelweg om de kansen te kunnen spreiden. Wellicht zorgt dat op het lange termijn voor meer succes en winst.

Educatie bij exchange Coinmerce

Coinmerce heeft een platform dat optimaal geschikt is voor nieuwkomers. Dat blijkt ook wel uit het feit dat jij als gebruiker veel kan leren over de cryptowereld. Educatie is één van de belangrijkste onderdelen. Je zal stapsgewijs kennis gaan maken met de cryptowereld. Echter is het platform ook geschikt voor ervaren handelaren. Je kan namelijk gaan handelen met geavanceerde orders. Het is ook mogelijk om munten op het platform om te wisselen voor andere valuta, dat noemen wij ook wel een ‘coin-to-coin swap’. Het is daardoor niet langer meer nodig om jouw munten eerst om te wisselen voor euro’s, dat scheelt ook weer transactiekosten en tijd. Handelen bij Coinmerce kan op de computer, maar ook op een smartphone en/of tablet. De Coinmerce app is gratis beschikbaar in de App Store en de Google Play Store.

Transactiekosten

Wij moeten in alle eerlijkheid vertellen dat Coinmerce een dure exchange is. De transactiekosten beginnen bij 0,40% en kunnen oplopen tot maar liefst 2,50%. Dat is fors, zeker als je weet dat Bitvavo maximaal 0,25% aan transactiekosten in rekening zal brengen. Desondanks is Coinmerce wel geliefd. Dat komt grotendeels omdat het platform bijzonder gemakkelijk te gebruiken is en je kan genieten van alle voordelen. De transactiekosten bij Coinmerce worden in rekening gebracht bij alle transacties, zowel wanneer jij crypto aanschaft als het weer verkoopt. Dat geldt overigens voor alle crypto exchanges, dus Coinmerce is daarin geen uitzondering.

Geld storten bij Coinmerce

Je kan bij Coinmerce direct cryptomunten kopen, nadat jij een storting hebt verricht. Je moet vanzelfsprekend wel over voldoende saldo beschikken om de munten te kunnen kopen. Je kan storten met allerlei bekende betaalsystemen, waaronder iDeal, Bancontact, GiroPay, SoFort en MyBank. Een SEPA-overboeking is kosteloos, terwijl een iDeal storting toch nog 0,30 euro kost. Het bedrag staat bij een iDeal storting wel direct op jouw account, waardoor je direct cryptomunten kan gaan aanschaffen. Geld storten bij Coinmerce is ook mogelijk via de applicatie op de smartphone of tablet.

Coinmerce wallet

De cryptovaluta die een gebruiker aanschaft op het platform van Coinmerce worden opgeslagen bij de exchange. Alle gebruikers krijgen namelijk een eigen Coinmerce wallet. Het is echter ook mogelijk om de munten zelf op te slaan, bijvoorbeeld op een fysieke wallet. De laatstgenoemde optie biedt meer zekerheid. Desondanks is het voor de beginners wel fijn om te weten dat er geen extra wallet hoeft te worden aangemaakt.

Klantenservice

Het kan zijn dat jij een vraag hebt of tegen een probleem bent aangelopen. In dat geval kan jij contact opnemen met de klantenservice van de cryptocurrency exchange. De medewerkers van Coinmerce zijn via de live chat bereikbaar. De chatfunctie is 24 uur per dag beschikbaar en dat 365 dagen per jaar. Daarnaast kan er ook een mailtje worden gestuurd naar [email protected]. Let op, het is niet mogelijk om telefonisch contact te zoeken met de exchange.

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

Moet je Dogecoin serieus nemen?

Moet je Dogecoin serieus nemen?

Na het begin van de coronacrisis is er veel gebeurd op de cryptomarkt. Er vielen veel ogen op de mogelijkheden om...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *