Micropayments: Verdien geld met telefonische betalingen

Micropayments telefonische betaling

Home » Online geld verdienen » Micropayments: Verdien geld met telefonische betalingen

Het kan zijn dat jij een eigen website hebt en het tijd is om daar een extra zakcentje mee te gaan verdienen. Je kan bijvoorbeeld virtuele producten verkopen, abonnementen aanbieden voor bepaalde blogberichten of telefonische diensten gaan promoten. In dat geval zal de bezoeker van de website slechts een klein bedrag moeten betalen en daarvoor is niet altijd een bankrekening noodzakelijk.

Je kan namelijk ook geld gaan verdienen met de zogeheten micropayments. De bezoekers kunnen dan telefonisch een bedrag betalen. Er zijn verschillende aanbieders die iedere webmaster de kans geven om micropayments aan te bieden. Hieronder leggen wij uit hoe het werkt en waar jij het beste terecht kan!

Wat zijn micropayments en hoe werken ze?

Wat zijn micropayments?

Wat zijn micropayments nu precies?

Allereerst is het handig om te weten dat een micropayment staat voor een kleine betaling. Het kan gaan om bijvoorbeeld 0,90 euro tot enkele euro’s.

Desbetreffende betalingen zijn zo minimaal, dat die ook telefonisch kunnen worden voldaan. De koper dient een nummer te bellen of een sms te sturen naar een telefoonnummer.

De koper moet een code invullen, die terug te vinden is op de website waar er een product of dienst zal worden gekocht. Binnen no-time is de betaling verwerkt.

Voordelen van deze betaalwijze

Consumenten doen steeds meer aankopen online, maar moeten de meeste betalingen verrichten met iDeal of een creditcard. Dat is natuurlijk ook heel simpel, maar het kan dus nog laagdrempeliger. De betaling verloopt net wat sneller en de rekening hoeft pas later worden te voldaan bij de telefoonmaatschappij.

Daarnaast kan de webmaster er beter van worden. Een betaling met iDeal of een creditcard is simpelweg duur voor een webmaster, aangezien er hoge transactiekosten om de hoek komen kijken. De micropayments zijn een stuk voordeliger en het is dus de ideale manier om onderaan de streep meer centen te verdienen.

Waarvoor kan ik micropayments gebruiken?

Er zijn miljoenen websites beschikbaar op het wereldwijde web en die hebben allemaal weer iets anders te bieden. Het kan zijn dat jij bepaalde content verkoopt, zoals een e-book of een wallpaper. Je zal dan relatief lage bedragen vragen aan de klanten en dan is een micropayment ideaal. Je kan ook virtuele producten verkopen of iets dergelijks, waarbij de verkoopprijs niet heel hoog is.

Geschikte aanbieders van micropayments

Er zijn verschillende bedrijven die een platform aanbieden waar jij als webmaster dankbaar gebruik van kan gaan maken. Je kan bijvoorbeeld eens een kijkje nemen bij Mollie; één van de bekendste aanbieders van micropayments. Je zal enkel transactiekosten moeten afdragen over iedere betaling. Het gaat om een minimaal percentage en de uitbetalingen worden al snel verwerkt.

Je kan namelijk al vanaf 0,25 euro een opname aanvragen. Een tweede aanbieder die erg populair is, heeft de naam TargetPay. De kosten bij hen zijn net wat hoger, maar je krijgt wel de beschikking over een overzichtelijk platform met allerlei handige statistieken.

Aanbieders voor grotere bedragen

Je kan ook een website hebben en producten verkopen die een stuk duurder zijn dan enkele euro’s. In dat geval raden wij je aan om toch te kiezen voor iDeal of de concurrent Sisow. Beide partijen hebben een geweldige reputatie en bieden een professionele service aan. Je hoeft nooit opstartkosten te betalen, maar wel transactiekosten.

Bekijk ook eens onze categorie over online geld verdienen met aanvullende tips en weetjes

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *