Pakketjes aannemen om een extra zakcentje te verdienen

Pakketjes aannemen

Home » Geld bijverdienen » Pakketjes aannemen om een extra zakcentje te verdienen

}

13 mei 2022

Wij Nederlanders zijn dol op online shoppen en al die pakketjes moeten ook weer bij de kopers aankomen. De pakketbezorgdiensten zijn dan ook extreem druk en het personeel werkt zich een slag in de rondte. Daarnaast staan de pakketbezorgers nog wel eens voor een dichte deur, bijvoorbeeld omdat de bewoners niet thuis zijn.

Het is dan veel slimmer om het pakket als koper te laten bezorgen bij een ophaalpunt. Er zijn steeds meer mensen die besluiten om zelf een ophaalpunt te starten, bijvoorbeeld voor de gehele wijk. Jij kan eveneens pakketjes gaan aannemen voor de buurtbewoners en daarmee een leuk extra zakcentje verdienen. In dit artikel leggen wij uit hoe jij een eigen buurtpunt kan starten en wat het opbrengt.

Help de buurtbewoners een handje

Aannemen van pakketjes extra zakcentje

Het aannemen van pakketjes voor een extra zakcentje

Dagelijks worden er tientallen pakketjes verzonden bij jou in de buurt. Het ligt er ook een beetje aan waar jij woonachtig bent, maar in de meeste steden en dorpen gaat het om veel pakketten. Het leuke is dat jij geld kan verdienen door de buurt een handje te helpen.

Het is alsmede een sociale bezigheid, want je komt voortdurend in contact met buurtbewoners. Het is een leuke manier om geld te verdienen en ook nog eens onwijs gezellig.

Daarnaast worden er veel pakketten in één keer gebracht en dat scheelt weer veel CO2-uitstoot, wat beter voor het milieu is.

Wat kan ik verdienen met pakketjes aannemen?

Het mooie aan deze werkzaamheden is dat eigenlijk iedereen het kan en het toch een leuk bedrag kan opleveren. Het ligt er een beetje aan bij welke pakketdienst jij actief zal zijn, je kan overigens ook voor meerdere diensten kiezen. Een buurtbewoner die een pakket ophaalt, levert circa 0,20 euro tot 0,28 euro op. Het is lucratiever wanneer de pakketdienst de pakketten aflevert of ophaalt, want dan kan je zomaar 0,60 euro per pakket ontvangen.

Hoeveel jij kan verdienen is dus afhankelijk van het aantal pakketten en dus ook de locatie waar jij actief bent. In de stad zal je meer pakketjes verwerken dan in een klein dorp. Echter zijn er genoeg pakketpunten die honderden pakketjes per dag verwerken en dat gaat het om flinke bedragen. In uitzonderlijke gevallen is het lucratiever dan een fulltime baan. De werkzaamheden zijn echter wel gericht op kleine bijverdiensten.

Kost het aannemen van pakketjes veel tijd?

Pakketjes aannemen ophaalpunt

Kost pakketjes aannemen veel tijd?

Allereerst moet jij natuurlijk thuis zijn wanneer de pakketten worden afgeleverd door de pakketdienst. Vervolgens mogen de buurtbewoners tussen 16:00 uur en 21:00 uur de pakketten komen ophalen bij jou thuis. Dat zal doordeweeks het geval zijn, dus van maandag tot en met vrijdag. In het weekend hoef jij geen pakketjes aan te nemen.

Het is wel een enorm minpunt dat jij nooit andere plannen kan maken op die tijden, maar goed je hebt wel veel vrije uren in het begin van de dag. Wij raden je niet aan om een pakketpunt te starten naast een fulltime baan.

Kan iedereen een pakketpunt starten?

Nee, niet iedereen kan een pakketpunt starten, aangezien je aan bepaalde voorwaarden moet voldoen. Ten eerste moet jij woonachtig zijn op de begane grond en Nederlands spreken. Ten tweede moet je over een smartphone beschikken; simpelweg om alle pakketjes te kunnen verwerken via een handige applicatie van de pakketdienst.

ViaTim

Mocht jij interesse hebben in deze manier van geld verdienen, dan kan je een aanmeldingsformulier invullen op ViaTim.nl. Daar kan je alle informatie nog even doorlezen, zoals de voordelen en de nadelen omtrent het aannemen van pakketjes. Let op, bekijk eerst altijd even of er nog andere pakketpunten zijn te vinden in de buurt. Mocht dat niet het geval zijn, dan kan je mooie inkomsten halen uit het aannemen van pakketjes.

Ook interessant om te lezen: Bijles aan anderen geven als bijverdienste

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *