Geld sparen: 5 handige tips die jou daarbij helpen

Tips geld sparen

Home » Geld beheren » Geld sparen: 5 handige tips die jou daarbij helpen

}

15 oktober 2021

Iedere maand komt er weer geld binnen op de bankrekening. Een groot deel zet een bedrag opzij, simpelweg om wat te sparen. Echter is sparen niet voor iedereen even eenvoudig. Het kan zijn dat je wat sneller door je salaris gaat, bijvoorbeeld omdat je liever een nieuwe broek koopt of uiteten gaat. Niet iedereen kan de discipline opbrengen om maandelijks een vast bedrag op de spaarrekening te zetten. Dat is zonde, want zo moeilijk is het niet. Wij hebben hieronder een vijftal handige tips genoteerd die kunnen helpen om gemakkelijker geld te sparen.

Tip 1: Automatisch geld sparen

Je kan iedere maand eigenhandig een bedrag overmaken naar jouw eigen spaarrekening. Het kan dan alleen voorkomen dat je het niet doet of gewoon vergeet. Het is dan slimmer om automatisch geld te sparen. Je kan een automatische afschrijving instellen op jouw bankrekening. Iedere maand als jouw salaris binnenkomt, dan zal er direct een bedrag worden overgemaakt naar de spaarrekening. Je hoeft er zelf niet op te letten, het gaat vanzelf. In sommige gevallen zal je het niet eens echt doorhebben. Het is direct duidelijk wat er op de rekening staat en wat je kan uitgeven.

Tip 2: Sparen met minimale geldbedragen

Meer geld sparen tips

Tips waarmee je meer geld kunt besparen

Het is iets wat iedereen overkomt. Aan het einde van de dag, week of maand kijk jij op jouw bankrekening en is het saldo een stuk lager. In veel gevallen heb je geen idee waar het geld naartoe is gegaan. Het kan ook snel gaan. Een klein bedrag uitgeven is zo gepiept, maar veel kleine bedragen maakt een groot bedrag. Een kopje koffie halen op het treinstation, een kraslot kopen bij de sigarenboer, het gaat harder dan je denkt.

Het is ook leuk om deze situatie volledig om te draaien. Je kan namelijk ook iedere dag een klein bedrag overmaken op jouw spaarrekening of in de spaarpot gooien. Je maakt bijvoorbeeld op de maandagavond een euro over en op de donderdagavond twee euro. Na verloop van tijd groeit de spaarrekening en heb je plotseling een aanzienlijk bedrag bij elkaar weten te sparen. Na een jaar zou je er zomaar een vakantie van kunnen boeken.

Tip 3: Besparen op abonnementen

In de wereld van nu zijn abonnementen heel normaal. Je kan een abonnement afsluiten voor een streamingsdienst, de sportschool, de bioscoop en zelfs op koffie en scheermesjes. Schrijf is op welke abonnementen jij allemaal hebt. De kans is groot dat er voldoende abonnementen tussen staan die je helemaal nooit gebruikt. Dat is zonde. Zeg de abonnementen op en je kan enkele tientjes besparen op maandbasis. Het is ook verstandig om eens te kijken naar de vaste lasten, want ook daar is vast wel het één en ander op te besparen. Overstappen van energiemaatschappij kan ook nog wel eens lucratief uitpakken.

Tip 4: Sparen in de supermarkt

Je hebt misschien wel eens gehoord van koopzegels. Het was vroeger heel normaal dat wij boodschappen deden en wat koopzegels erbij kochten. Deze zegels kon je vervolgens in een boekje plakken. Een vol boekje kon ingewisseld worden voor een geldbedrag. Je maakte al snel 5 tot 6% winst op de totale inleg. Het is nu nog steeds mogelijk om zegels te sparen in de supermarkt. Je kan het geldbedrag vervolgens laten uitbetalen bij de kassa of er boodschappen mee afrekenen.

Tip 5: Meevallers moeten naar de spaarrekening

Ieder jaar zijn er van die momenten dat je plotseling kan genieten van een meevaller. Het kan bijvoorbeeld gaan om een bonus op het werk of een prijsje in de loterij. Misschien krijg je ook nog wel een leuk geldbedrag terug van de energiemaatschappij. Je kan deze meevallers het beste direct overmaken op de spaarrekening of in ieder geval een percentage van het bedrag.

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *