Eerste hulp bij een volle spaarrekening!

Spaargeld

Home » Geld sparen » Eerste hulp bij een volle spaarrekening!

}

10 augustus 2022

Iedereen heeft het wel eens geprobeerd: sparen. De ene persoon gaat het makkelijker af dan de ander. Hoe komt dat toch? Sommigen kunnen het amper volhouden, terwijl anderen auto’s, huizen en vakanties bij elkaar sparen. Tijd om actie te ondernemen en jezelf zo’n volle spaarrekening te gunnen. In dit artikel geven we je tips en handvatten hoe ook jij een fanatieke spaarder kunt worden! Lees snel mee. 

Een vast spaarbedrag

Het makkelijkste is om elke maand een vast bedrag te sparen. Dat werkt trouwens ook het snelste. Zo weet je ook meteen waar je aan toe bent. Indien je een bedrag met jezelf afspreekt, weet je al hoeveel je hebt gespaard over een jaar. Dat is een mooi vooruitzicht, waardoor het ook makkelijker is om vol te houden. 

De bedoeling is natuurlijk wel dat je ook daadwerkelijk spaart, anders heeft geld sparen geen zin. Laat het geld dus niet op je bankrekening staan, want dan kun je het alsnog opmaken. Je kunt ervoor kiezen om het geld te storten op een afgesloten spaarrekening of om het in een dichte spaarpot te deponeren. Zolang je er maar niet bij kunt. Hier vind je een lijst van Nederlandse banken

Een uiteindelijk doel

Veel mensen moeten een doel voor ogen hebben, omdat het anders niet lukt. We leven immers om te genieten, dus als we geen doel hebben waarvoor we sparen, maken we het geld gemakkelijk op. Stel daarom een mooi doel voor jezelf. Iets wat je heel graag wil en een hoop geld voor nodig hebt. Dan is het het waard om er geld voor apart te leggen. Dat kun je dan weer op die gesloten spaarrekening storten of natuurlijk in die dichte spaarpot stoppen. 

Mooie doelen kunnen zijn: een nieuwe auto, een vrijstaande woning, een wereldreis of bijvoorbeeld een bruiloft. 

Kritisch geld spenderen 

We hadden het er net al over dat je van elke dag moet genieten. Het leven is een feestje en voor je het weet is het voorbij. Maar, we kunnen zeker kritischer zijn op onze uitgaven. Als je als dame al 5 concealers hebt. Is het dan echt nodig om er nog een bij te kopen? Als je als man al 8 petten hebt liggen, moet je die 9e dan ook echt aanschaffen? 

Zorg dat je bij alles wat je ziet en wil kopen, kritischer bent op jouw uitgaven. Starbucks is lekker, maar ook gigantisch duur. Is het het waard om daar wekelijks naar toe te gaan? Of kun je thuis net zo’n lekkere koffie nabootsen voor de helft van het geld? Wij weten daar het antwoord wel op. 

Elke dag een beetje

Er is tegenwoordig een trend gaande om elke dag of elke week een beetje te sparen. Het hangt er natuurlijk vanaf hoe snel je een volle spaarrekening wil hebben en hoeveel je kunt missen. Het idee is om bijvoorbeeld een maand lang veel geld te sparen aan de hand van een enveloppen systeem. Je hebt dan 30 enveloppen, waar allemaal een ander bedrag op staat. Elke dag trek je een bedrag en dat geld moet je in die envelop stoppen. Aan het eind van de maand zul je dan al een hoop spaargeld hebben verzameld. 

Dit systeem kun je natuurlijk ook met grotere bedragen doen en dan maandelijks een envelop kiezen. Je kunt er helemaal je eigen draai aan geven. 

Het mooie van sparen is dat je alle bovenstaande tips tegelijk uit kunt voeren. Door al deze tips toe te passen kom je veel sneller tot die volle spaarrekening, wat je zo graag wil. Zo kun je jouw doel misschien ook veel eerder realiseren, als dat je in eerste instantie in gedachten had. Uiteindelijk wordt het sparen hopelijk een sport, waarin je niet te verslaan bent.

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *