Bitcoin minen: Wat zijn de mogelijkheden?

Bitcoin minen mogelijkheden

Home » Crypto coins » Bitcoin minen: Wat zijn de mogelijkheden?

}

21 oktober 2021

In de cryptowereld komen er nog wel eens termen voorbij die je niet kent. Dat is ook niet zo vreemd, want het is best een ingewikkelde wereld vol met verrassingen. Minen is een term die al een lange tijd bestaat. Mining kan je vergelijken met de zoektocht naar goud, alleen zal de zoektocht nu online plaatsvinden en zijn het cryptocurrency die kunnen worden gevonden. Bitcoin is de bekendste cryptomunt en ook gelijk de waardevolste cryptocurrency om te minen. De waarde van de Bitcoin is extreem toegenomen, waardoor het ook moeilijker is geworden om de munt te minen.

In de eerste jaren van de Bitcoin was het voor de miners nog relatief eenvoudig om succesvol te zijn. Een simpele desktopcomputer kon al voldoende zijn om veel munten te minen. Echter werd de munt steeds populairder en werd de concurrentie heviger. Een miner dient vandaag de dag te beschikken over speciale hardware en zelfs dan kan het minen een moeilijke opgave zijn. In dit artikel vertellen wij meer over het minen van Bitcoin.

Aansluiten bij een Mining groep

Het minen van Bitcoin is ingewikkelder dan ooit te voren. Het is gemakkelijker om jezelf bij een groep aan te sluiten. Deze groepen worden ook wel ‘mining pools’ genoemd. Liefhebbers vanuit alle werelddelen kunnen zich aansluiten en gezamenlijk minen. Zoals je al kan raden is het een stuk eenvoudiger om met meer computerkracht aan de slag te gaan.

Een minpunt is dat de eigenaar van de groep een kleine fee ontvangt en de opbrengst naar alle deelnemende miners gaat. Echter is er wel een grotere kans op succes. Een mining pool kan dan ook een enorm verschil maken. Dergelijke groepen zijn ook beschikbaar voor het minen van andere cryptomunten. Het is bijvoorbeeld eenvoudiger om Dogecoin te minen.

Ga zelf aan de slag met minen

Zelf bitcoin minen

Zelf bitcoin minen: Hoe pak je dit aan?

De miners die geen behoefte hebben aan teamwork en de winst niet willen delen, die kunnen het beste zelf gaan minen. Je dient wel de beschikking te hebben over grafische kaarten en unieke hardware. Een investering is nodig, maar kan op het lange termijn ook veel geld opleveren. De computer zal ingewikkelde berekeningen moeten kunnen verwerken, iets wat niet zo lukken op een simpele laptop.

Er zijn zelfs bedrijven die uitsluitend bezig zijn met minen en over duizenden computers beschikken. De concurrentie is enorm, daar dient de miner wel rekening mee te houden. Mocht het na verloop van tijd toch een onmogelijke opgave blijken te zijn, dan kan je altijd nog kiezen voor een mining pool.

Bitcoin minen voor beginners

Eigenhandig minen is geen goedkope optie, aangezien er investeringen moeten worden gedaan. Gelukkig zijn er voor de beginnende miner ook voldoende alternatieven. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor het populaire ‘cloud mining’. Er zijn diverse aanbieders die cloud mining aanbieden, zoals Hashflare.io. Je kan binnen enkele minuten al aangesloten zijn bij één van de groepen en gezamenlijk aan de jacht op cryptocurrency beginnen. Er dient wel een kleine vergoeding neergelegd te worden voor het cloud minen. Echter brengt het ook voldoende op en de cryptocurrency kan later weer verkocht worden voor euro’s.

Wat heb ik nodig om bitcoins te minen?

Allereerst moet je beschikken over een computer en een internetverbinding. De meeste ‘normale’ computers bieden te weinig kracht voor het minen van Bitcoin. Daarom is het raadzaam om investeringen te doen in grafische kaarten en wellicht ook in speciale hardware.

De software is eveneens belangrijk. Je kan online meer dan genoeg informatie terugvinden en de software zelfs downloaden in een Windows-versie. Wij raden de beginnende miner ook aan om zich aan te sluiten bij een mining pool en zich te verdiepen in het cloud mining. Bekijk daarnaast ook informatieve filmpjes op YouTube, zodat je met voldoende kennis jouw eerste stappen zet in de cryptowereld.

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

Moet je Dogecoin serieus nemen?

Moet je Dogecoin serieus nemen?

Na het begin van de coronacrisis is er veel gebeurd op de cryptomarkt. Er vielen veel ogen op de mogelijkheden om...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *