3 veilige aandelen voor elke beleggingsportefeuille

Veilige aandelen

Home » Geld investeren » 3 veilige aandelen voor elke beleggingsportefeuille

}

28 september 2021

Wanneer je bezig bent met het bouwen aan een eigen beleggingsportefeuille zal je daarbij altijd rekening willen houden met het risico dat je loopt met je beleggingen. Ondanks het feit dat er wel eens wordt gezegd dat alle aandelen risicovol zijn moet er toch rekening mee worden gehouden dat het risiconiveau tussen de verschillende aandelen behoorlijke verschillen kan vertonen.

Om ervoor te zorgen dat je de beschikking krijgt over een betrouwbare beleggingsportefeuille met toch een degelijk rendement is het altijd noodzakelijk om een goede combinatie te maken van ietwat meer volatiele aandelen samen met wat veiligere effecten.

Ben jij vooral op zoek naar een aantal veilige aandelen om een deel van je kapitaal in te investeren? Wij hebben op deze pagina alvast drie veilige voorbeelden op een rijtje gezet die eigenlijk thuishoren in elke beleggingsportefeuille.

1.) Nestlé (NESN)

Het Zwitserse voedingsmiddelenconcern Nestlé staat erom bekend misschien wel één van de meest solide en tevens ook één van de meest laag-risico aandelen van heel Europa te zijn. Het hoofdkantoor van de onderneming bevindt zich in Vevey in Zwitserland en het aandeel van Nestlé noteert aan de Zwitserse beurs onder de ticker ‘NESN’. Een belangrijke overeenkomst voor het bedrijf en haar toekomst werd afgesloten in het jaar 2018. In mei van dat jaar sloten Starbucks en Nestlé namelijk een overeenkomst die deze laatste de mogelijkheid bood om de producten van Starbucks wereldwijd te verkopen buiten de filialen van de koffieketen om. Het gaat hierbij wel enkel en alleen om de verpakte producten van Starbucks en dus niet om de kant en klare dranken. Voor dit recht heeft Nestlé een éénmalige vergoeding betaald van 7,2 miljard Amerikaanse dollar. Bovendien zal ze ook jaarlijks royalty’s moeten betalen over de verkopen. Deze kost staat echter in schril contrast met de ongelofelijke meerwaarde op vlak van omzet die kan worden gecreëerd.

Nestlé staat er niet alleen om bekend een aandeel te zijn dat door de jaren heen een zeer solide en consequente groei heeft laten optekenen, daarnaast keert het aandeel ook een dividend uit. Op moment van schrijven bedraagt dit dividend een niet onaantrekkelijke 2,40 procent.

2.) PepsiCo (PEP)

Eén van de absolute topfavorieten van menig aantal beleggers verspreid over de wereld is ongetwijfeld PepsiCo met de ticker ‘PEP’ aan de New York Stock Exchange. Dit bedrijf is natuurlijk wereldwijd actief op het gebied van niet alleen voedingsmiddelen, maar ook dranken. Ze produceert en verkoopt een aantrekkelijke verscheidenheid aan koolzuurdranken evenals dranken die niet over koolzuur beschikken. Enkele merken die toebehoren tot het bedrijf zijn onder meer:

  • Pepsi;
  • 7Up;
  • Mr. Green;
  • Mountain Dew;
  • Looza;
  • Aquafina;
  • Doritos;
  • Cheetos;

Uiteraard zijn bovenstaande merken nog maar het puntje van de ijsberg. Toch maken ze reeds duidelijk dat je door te beleggen in dit aandeel meteen kan rekenen op een prima diversiteit. Ook voor PepsiCo geldt in ieder geval dat ze door de jaren heen een zeer aardige groei heeft laten optekenen. Bovendien geldt ook voor dit aandeel dat ze een mooi dividend uitkeert. Op moment van schrijven bedraagt dit dividend ongeveer 2,8 procent.

3.) Johnson & Johnson (JNJ)

Aandelen van farmabedrijven staan doorgaans niet bepaald bekend als een veilige haven. Echter geldt dat we hier voor één bedrijf een uitzondering op kunnen maken en dat is Johnson & Johnson. Niet alleen de producten en diensten die door dit bedrijf worden aangeboden, maar ook de balans is werkelijk uitzonderlijk goed. Voor de balans van dit bedrijf geldt zelfs dat ze niet zelden wordt bestempeld als één van de beste ter wereld. Heel wat beleggers die op zoek zijn naar een mogelijkheid om een stukje extra zekerheid in te bouwen in hun beleggingsportefeuille kiezen er dan ook niet zelden voor om een extra positie in te nemen in het JNJ-aandeel dat noteert aan de New York Stock Exchange. Niet alleen laat ook dit bedrijf een vrij consequente groei optekenen, daarnaast zal je eveneens kunnen vaststellen dat er een aantrekkelijk dividend wordt uitbetaald.

Johnson & Johnson staat er in de praktijk eveneens om bekend één van ’s werelds meest betrouwbare dividendaandelen te zijn. Het aanbieden van een aantrekkelijk dividend is nog maar één ding, het spreekt voor zich dat dit dividend ook over de lange(re) termijn moet kunnen worden uitbetaald. Investeren in het JNJ-aandeel betekent dat je kiest voor een investering in een zogenaamde dividendaristocraat. Dit bekent dat je niet alleen verzekerd bent van het ontvangen van je dividend, daarnaast is er ook sprake van een stijgend dividend. De meerwaarde die wordt gerealiseerd voor wat het dividend betreft is er dus één die na verloop van tijd alleen maar nog beter zal worden. In ieder geval, elke beleggingsportefeuille dient eigenlijk over een positie in dit wereldklasse bedrijf te beschikken.

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *