Hoe beleg je je eerste 1.000 euro op de beurs?

1.000 euro investeren beurs

Home » Geld investeren » Hoe beleg je je eerste 1.000 euro op de beurs?

}

28 september 2021

Iedereen begint zijn of haar beleggingsavontuur meer dan waarschijnlijk met een vrij bescheiden bedrag. Het lijkt er naar uit te zien dat in de praktijk heel wat mensen graag willen beginnen met beleggen eenmaal ze een bedrag van minstens 1.000 euro hebben verzameld. Dat lijkt ook ons een goed beginpunt.

Je zou er eventueel ook reeds voor kunnen kiezen om te starten met een beperkter bedrag, alleen is de kans zeer groot dat je dan niet bepaald zal kunnen spreken over een gediversifieerde beleggingsportefeuille. Dit gezegd hebbende zal dit ook moeilijk zijn met een investering van duizend euro, maar we kunnen er wel wat mee doen.

Heb jij ook jouw eerste duizend euro bij elkaar gespaard en wil je deze nu graag gaan beleggen? Dan is het zeker de moeite waard om je even te verdiepen in de interessante tips die je ontvangt hier op deze pagina!

De keuze tussen waarde- en groeiaandelen

Wanneer je je eerste 1.000 euro gaat beleggen is het voornamelijk aan te raden om te kiezen voor een combinatie van waarde- en groeiaandelen. Voor waarde-aandelen geldt dat ze iets veiliger zijn en bovendien ook nog eens vaak een dividend uitbetalen. Voor groeiaandelen geldt op hun beurt dat ze voor het grootste deel verantwoordelijk gaan zijn voor de groei die je portefeuille zal doormaken. Door te investeren in kwalitatieve groeiaandelen met een goed toekomstperspectief en door ontvangen dividenden te herinvesteren zal je kunnen vaststellen dat je op de best mogelijke manier zal bouwen aan jouw financiële onafhankelijkheid.

Bouw een stukje zekerheid in, ook bij 1.000 euro

Beleggen op de beurs zekerheid

Stukje zekerheid inbrengen bij beleggen

Wanneer je heel wat video’s kijkt over beleggen op YouTube, in het bijzonder van de grotere beleggers, kan het idee al snel ontstaan dat een belegging van 1.000 euro eigenlijk peanuts is. De kans is echter zeer groot dat heel wat van de YouTubers die je nu volgt in het verleden ook zijn begonnen met een dergelijk beperkt bedrag. Het is dan ook zeer belangrijk om hier niet te kwistig mee om te springen. Het uiteindelijke doel is namelijk dat je natuurlijk een bepaald rendement gaat behalen. Een vaak gemaakte fout heeft betrekking op het feit dat heel wat beleggers er tegenwoordig voor kiezen om vooral te kijken naar aandelen die bijvoorbeeld over een zo hoog mogelijk dividendrendement of een zo volatiel mogelijke koersbeweging beschikken. Het is namelijk toch vooral op deze manier dat je zo snel mogelijk een bepaald rendement kan behalen… of niet?

Het is zeker zo dat een aantrekkelijk dividend een belangrijke meerwaarde kan betekenen voor een aandeel. Daarnaast is het zo dat een volatiele koersweging er ook zomaar voor kan zorgen dat je in staat bent om een aandeel bijvoorbeeld te swingtraden. Dit gezegd hebbende is het meer dan waarschijnlijk zo dat je niet meteen de eerste geïnvesteerde 1.000 euro volledig zal willen op het spel zetten. Het gevolg hiervan kan namelijk zijn dat je al snel teleurgesteld zal geraken met als gevolg dat je het beleggen vroegtijdig gaat opgeven… dat zou echter bijzonder jammer zijn.

Hoe bouw je een stukje zekerheid in?

Het inbouwen van een stukje zekerheid kun je op verschillende manieren doen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om niet je volledige 1.000 euro in aandelen te investeren, maar ook een obligatie toe te voegen aan je portefeuille. Nog een interessante optie is echter investeren in een zogenaamde ETF of een ‘exchange traded fund’.

De voorkeur van de meeste beleggers gaat de voorbije jaren duidelijk vooral uit naar deze laatste optie en dat is niet zomaar. Een ETF kan namelijk worden aanzien als een mandje bestaande uit allemaal verschillende aandelen waarin je als belegger in één keer kan investeren. Zelfs met een beperkt bedrag geniet je op deze manier van een geweldige spreiding over verschillende aandelen en sectoren.

Tot slot is het zo dat verschillende van deze ETF’s ook nog eens een aantrekkelijk dividend uitbetalen. Ook dat is uiteraard interessant.

Snel een stukje passief inkomen? Kijk naar REIT’s

REIT’s beleggen beurs

Op de beurs in REIT’s beleggen

Niet zelden is het zo dat mensen die beginnen met beleggen dit (deels) doen omdat ze graag willen kunnen rekenen op een passieve inkomstenstroom. Het betreft hier dus met andere woorden zoals de naam reeds aangeeft een stroom aan inkomsten waar je zelf helemaal niets voor hoeft te ondernemen. Het enige wat je moet doen is het aanhouden van bepaalde dividendaandelen.

Wil je graag ook met de eerste euro’s die je gaat beleggen kunnen rekenen op een aardig percentage aan passief inkomen? Zou je bovendien graag ook willen kunnen genieten van blootstelling aan één van de meest lucratieve markten op deze planeet? Dan is een investering doen in een REIT of ‘Real Estate Investment Trust’ mogelijks een interessante keuze.

Voor verschillende van deze REIT’s zoals met name Realty Income en STAG Industrial geldt bovendien dat ze hun dividenden maandelijks uitbetalen. Zo kan je vanaf de eerste maand dat je gaat beleggen al passief inkomen ontvangen.

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *