In de wereld van de cryptocurrency staan wij nog wel eens voor verrassingen. Een goed voorbeeld daarvan zijn de Splinterlands (SPS). Dit is een token, waarmee jij je kan mengen in een unieke blockchainspel. Geloof het of niet, maar de game biedt de spelers de kans om geld te verdienen tijdens het spelen. De ‘play to earn’ game kent verschillende voordelen. Allereerst krijgen alle eigenaren van de Splinterlands tokens de kans om mee te beslissen over de spelregels en de voortgang van het spel.
Splinterlands kwam in 2020 op de cryptomarkt en sindsdien is het alleen maar gegroeid. In eerste instantie kwam enkel de game ‘Victory and Glory’ op de markt, maar een jaar later volgde de Splinterlands token. In dit artikel vertellen wij wat meer over het spel en de NFT’s.
Uitleg over Splinterlands (SPS)
De Splinterlands token kent vanzelfsprekend een bepaalde waarde. Echter zal de waarde voor het grootste deel worden bepaalt door de blockchain game. Eigenlijk doet Splinterlands wel een beetje denken aan Pokémon, toen wij vroeger nog kaarten met elkaar ruilde op het schoolplein. Splinterlands werkt eveneens met kaarten en is dan ook een zogeheten ‘trading game’. Vanzelfsprekend gaat het ditmaal om digitale ruilkaarten en dus geen fysieke kaarten. Je reist in het spel voor even af naar een unieke wereld. Het magische koninkrijk heeft het echter moeilijk sinds er een nieuwe leider op de troon zit. De Wizard’s Council heeft het voor het zeggen en kan het koninkrijk eigenhandig controleren. Daar moet verandering in gaan komen.
De tegenstanders komen tot de wonderlijke ontdekking dat er ergens ‘rocks’ zijn verstopt. Dit zijn eveneens magische stenen, waarmee letterlijk alles kan worden gebouwd. Vanzelfsprekend willen de tegenstanders deze stenen bezitten om de macht te kunnen overnemen. Iedereen die een NFT koopt voor Splinterlands kan een ‘character’, maar ook een ‘warrior’ in zijn bezit krijgen. In de magische wereld kan iedereen met een dergelijke non-fungible token zich mengen in het gevecht om de macht. Daarnaast heeft het team achter Splinterlands laten weten dat het binnenkort mogelijk zal zijn om stukken land te kopen in deze unieke wereld. Dat principe lijkt ook de toekomst te zijn van de NFT-wereld.
NFT ruilkaarten
Het spel kan alleen worden gespeeld door spelers die in het bezit zijn van een NFT ruilkaart. De kaarten komen in vier verschillende niveaus en dat heeft zo zijn effect op de zeldzaamheid van de non-fungible token. Het gaat om Common, Rare, Epic en Legendary NFT’s. Daarnaast zijn er nog enkele eigenschappen die belangrijk kunnen zijn. Allereerst kan het om een Monsters kaart gaan, maar ook een Summoners kaart. Iedere kaart beschikt ook over een element waaraan de kaart is verbonden. De elementen zijn vuur, wind, water, leven, dood, draak en neutraal. Verder zijn er nog eigenschappen die in de kaart verwerkt kunnen zijn, daarvan zijn er maar liefst 64.
Hoe werkt het Splinterlands blockchain spel?
Het Splinterlands spel is eigenlijk een battle. Dat is geen domme keuze, want juist dat soort spellen zijn tegenwoordig razend populair bij jong en oud. Het doel is om de tegenstander te verslaan met jouw speelkaarten, oftewel NFT’s .Iedere deelnemer kan acht posities opvullen met speelkaarten. Deze kaarten moeten tegen elkaar strijden. Het kan zijn dat één van jouw kaarten sneuvelt, in dat geval zal de volgende kaart de positie innemen van de verslagen kaart. Degene die als eerste volledig is verslagen heeft verloren, vanzelfsprekend wint dan de andere speler.
Er zijn wel enkele punten waar jij even goed op moet letten. Allereerst zal een speler ‘Mana’ moeten inzetten, dat is een middel dat ervoor zorgt dat jij magie kan gebruiken tijdens de Splinterlands game. Ieder spel kan daarin verschillen, dus controleer dat even van te voren. Het is overigens mogelijk om ook eerst te oefenen, maar je kan ook gelijk het spel in het echt spelen. Een gewonnen blockchain game levert zogeheten ‘Dark Energy Chrystal tokens’ op. Die tokens kan jij vervolgens gebruiken over toernooien.
Gratis Splinterlands spelen
Iedereen kan een gratis account aanmaken voor het blockchainspel Splinterlands. Het is dus ook mogelijk om kosteloos de game te spelen met een setje basis speelkaarten. Daarnaast kan iedere liefhebber ook zeldzame kaarten en boosterpakketjes kopen op het platform van Splinterlands.
SPS tokens
De SPS tokens werden in 2021 uitgebracht en bestaan dus al een jaartje. In het afgelopen jaar beleefde de koers van de token diverse pieken en dalen. In juli 2021 verscheen de token op de markt voor een prijs van 0,24 dollar. De koers wist meerdere keren de 1,00 dollar aan te tikken, maar zakte steeds opnieuw weg. Er zijn 3 miljard tokens beschikbaar en de token kan worden aangeschaft bij meerdere exchanges. Enkele bekende crypto exchanges waar jij de SPS token kan kopen zijn PanCakeSwap en Mexc Global.
De SPS is een zogeheten ‘utility token’. De eigenaren die de munten staken en daadwerkelijk behouden kunnen stemmen over de ontwikkelingen binnen het platform. De houders van de token krijgen ook inspraak over het staken en de liquidity. In de toekomst worden er ook nog enkele Liquidity Pools in het leven geroepen. Simpelweg door de blockchain game te spelen kan een speler SPS tokens staken.
DEC tokens
Daarnaast moet er ook even aandachtig worden gekeken naar de DEC tokens. De Dark Energy Chrystal Tokens zijn namelijk essentieel binnen het spel. In Splinterlands kan de gamer zijn kaarten een boost geven met de DEC tokens, echter kan er ook worden deelgenomen aan toernooien met hogere beloningen. De DEC tokens zijn verkrijgbaar bij verschillende crypto exchanges, maar de tokens kan een liefhebber ook winnen door battles te winnen.
Wat maakt Splinterlands zo uniek?
Splinterlands is één van de succesvolste NFT-games van het moment. De speler kan geld verdienen door te spelen, aangezien de beloningen worden vergeven in de vorm van tokens. Daarnaast kan een investeerder ook gewoon SPS tokens aanschaffen en deze in de toekomst wellicht verkopen met winst. Splinterlands lijkt in 2022 wederom grote stappen te gaan zetten, wat mede komt door de trouwe community. In de komende jaren verwachten wij dan ook enkele spannende ontwikkelingen en die kunnen voor nog meer winst zorgen.
0 reacties