Uitbetaling aanvragen bij Bitvavo: Hoe doe je dit?

Bitvavo uitbetaling aanvragen

Home » Crypto coins » Uitbetaling aanvragen bij Bitvavo: Hoe doe je dit?

}

5 januari 2022

Er zijn diverse bekende crypto exchanges waar de beginnende handelaar zijn eerste stappen kan zetten. In Nederland zijn er ook meerdere cryptobedrijven die een overzichtelijk en gemakkelijk platform aanbieden. De bekendste crypto exchange is Bitvavo. Het bedrijf uit Amsterdam mocht al honderdduizenden investeerders verwelkomen en groeide uit tot marktleider in Nederland. Een geweldige prestatie, aangezien Bitvavo pas 5 jaar bestaat. Het eenvoudige platform, de professionele klantenservice en de lage handelskosten zijn enkel redenen van het succes.

Wij zouden bijna vergeten te vermelden dat er ook nog eens meer dan 150 verschillende cryptomunten verkrijgbaar zijn bij Bitvavo. Zowel de bekende als de wat onbekendere cryptocurrency kan jij in een handomdraai aanschaffen bij de exchange. Je kan dagelijks traden bij Bitvavo, maar ook gewoon een investering doen voor een wat langer termijn. Als je geld wilt storten, dan kan je onder andere gebruik gaan maken van iDeal. Echter wil je waarschijnlijk straks ook een uitbetaling aanvragen. In dit artikel vertellen wij precies hoe jij een winstbedrag kan laten uitbetalen.

Bitvavo uitbetaling aanvragen in 4 stappen

Uitbetaling bij Bitvavo aanvragen

Uitbetaling aanvragen bij Bitvavo in 4 stappen

De cryptomarkt is onvoorspelbaar en heeft veel potentie. In het verleden wisten onwijs veel investeerders van een klein bedrag een droombedrag te maken. Deze potentie is niet vervlogen en de markt biedt nog altijd kansen. Dagelijks verschijnen er tientallen nieuwe cryptomunten op de markt, welke overigens niet allemaal even succesvol zijn.

Desondanks kan jij door de juiste investering te doen alsnog een mooi bedrag verdienen. Dat is vanzelfsprekend ook het uiteindelijke doel van alle investeerders. Bij Bitvavo kan jij op ieder gewenst moment beslissen om jouw cryptocurrency te verkopen. De euro’s verschijnen op jouw account, maar dan moet je dat geldbedrag wel nog laten uitbetalen. Hieronder leggen wij in 4 stappen uit hoe dat in zijn werk gaat.

Stap 1: Log in op jouw account bij Bitvavo

Je hebt vanzelfsprekend al een account bij Bitvavo, aangezien je anders ook geen geld hebt kunnen investeren. Log in op jouw eigen account, dat kan je doen op de computer of de smartphone. Inloggen via de Bitvavo app is eveneens een optie. Deze applicatie is gratis beschikbaar voor iOS en Android. Je kan de app ook downloaden op een tablet.

Stap 2: Kies de cryptomunt die je wilt verkopen

Je kan vervolgens naar het dashboard gaan en jouw wallet bekijken. Alle munten die jij in jouw bezit hebt staan alvast op een rijtje. Achter iedere cryptomunt staat ‘sell’. Simpelweg door op het woord te klikken kan jij worden doorgestuurd naar een verkooppagina. Check wel altijd even of je wel de goede munt hebt geselecteerd.

Stap 3: Kies hoeveel cryptomunten je wilt verkopen

Het leuke aan Bitvavo is dat jij op ieder gewenst moment cryptocurrency kan verkopen. Het is niet noodzakelijk om direct alle munten te verkopen, je kan ook een deel van jouw bezit verkopen. Bepaal hoeveel munten jij wilt verkopen en je zal direct zien hoeveel euro daarvoor op jouw account zal verschijnen. Er zal nog wel een minimaal deel van het bedrag worden gehaald, dat zijn namelijk de handelskosten. Tevreden met de verkoop, klik dan nogmaals op ‘sell’.

Stap 4: Laat Bitvavo jou in euro’s uitbetalen

Nadat de verkoop is voltooid zullen de euro’s op het Bitvavo-account worden bijgeschreven. Het is mogelijk om daar nieuwe cryptomunten van te kopen, maar je kan de euro’s ook op jouw bankrekening laten storten. Ga wederom naar het dashboard en klik op ‘withdraw’. Bepaal het bedrag dat jij graat wilt ontvangen. Bitvavo zal ook nu weer een klein percentage rekenen, oftewel de transactiekosten. Bevestig de opname van het geldbedrag en binnen korte tijd verschijnt het geldbedrag op jouw bankrekening.

Hoe lang duurt een uitbetaling bij Bitvavo?

De exchange Bitvavo staat vooral bekend om zijn snelheid. De uitbetalingen worden dan ook binnen één werkdag verwerkt en overgemaakt op jouw bankrekening. Het gaat dan wel om Nederlandse rekeningen. Bij een bankrekening in het buitenland kan een uitbetaling maximaal twee werkdagen duren. De uitbetalingen worden enkel van maandag tot en met vrijdag verwerkt door Bitvavo.

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

Moet je Dogecoin serieus nemen?

Moet je Dogecoin serieus nemen?

Na het begin van de coronacrisis is er veel gebeurd op de cryptomarkt. Er vielen veel ogen op de mogelijkheden om...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *