Binance ontvangt vergunningen in Canada en Bahrein

Binance vergunning Canada en Bahrein

Home » Crypto coins » Binance ontvangt vergunningen in Canada en Bahrein

}

4 januari 2022

De cryptocurrency exchange Binance ging met een goed gevoel het nieuwe jaar in. Het internationale cryptobedrijf kende een pittig jaar, waarin het diverse tegenslagen moest verwerken. Echter lijkt er nu toch licht aan het einde van de tunnel. Het bedrijf ontving vlak voor het einde van 2021 nog een tweetal vergunningen. De toezichthouders van Canada en Bahrein gaven uiteindelijk toch hun goedkeuring. Binance kan daardoor beide markten betreden en zijn platform gaan aanbieden in deze landen.

Binance krijgt meer financiële mogelijkheden

Binance vergunningen Canada en Bahrein

Binance verkrijgt in Canada en Bahrein vergunningen

De crypto exchange Binance was de laatste jaren al behoorlijk actief op de Nederlandse markt. Het bedrijf wist zich als handelsbeurs al snel te onderscheiden, mede door de lage handelskosten en het ruime aanbod aan cryptomunten. De gebruiker kan zowel handelen in de bekende munten als de onbekendere cryptoprojecten. In Nederland biedt de exchange Bitvavo ongeveer dezelfde diensten aan. Bijna 40% van alle Nederlandse cryptohandelaren beschikt over een account bij Bitvavo.

In 2021 liep Binance meerdere keren tegen de lamp. Diverse toezichthouders werden wat voorzichtiger en kregen zo hun twijfels bij de activiteiten van Binance. De reden daarachter was de onduidelijkheid over de vergunning die het cryptobedrijf in zijn bezit had. Binance besloot op zijn beurt om het eveneens wat kalmer aan te gaan doen en haalde meerdere betaalmethodes van het platform. De Nederlandse investeerders konden van de één op de andere dag geen stortingen meer verrichten met iDeal of SEPA.

De vergunning die Canada alsnog heeft vergeven aan Binance zorgt voor ongekend veel voordelen. De exchange heeft dankzij de vergunning de mogelijkheid gekregen om meer betaalmethodes aan te gaan bieden. Het mag activiteiten in virtuele valuta aanbieden en zich bezighouden met buitenlandse omwisseldiensten.

Boete voor Binance

De crypto exchange Binance kreeg ook goed nieuws uit Bahrein. Het land gaf eveneens een vergunning aan het bedrijf. De goedkeuring werd gegeven door de Centrale Bank van Bahrein, waardoor het bedrijf ook in dat land zijn diensten mag gaan aanbieden. Echter was het niet alleen maar dolle feestvreugde bij de exchange. Enkele uren voor het goede nieuws werd bekend dat Binance een boete had gekregen van 660.000 euro. Deze boete werd uitgeschreven door het Turkse Financial Crimes Investigation Board. De instantie zou bewijs hebben gevonden dat Binance te weinig zou hebben gedaan aan het witwassen van crimineel geld. Desondanks zijn de laatste ontwikkelingen

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

Moet je Dogecoin serieus nemen?

Moet je Dogecoin serieus nemen?

Na het begin van de coronacrisis is er veel gebeurd op de cryptomarkt. Er vielen veel ogen op de mogelijkheden om...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *