The Sandbox: Online geld in de Metaverse verdienen

The Sandbox metaverse

Home » Online geld verdienen » The Sandbox: Online geld in de Metaverse verdienen

}

23 januari 2022

De cryptowereld biedt iedereen de kans om geld te verdienen met simpele investeringen. Echter kan je tegenwoordig ook een extra zakcentje verdienen door te gamen. De metaverse The Sandbox is daar een geweldig voorbeeld van. Het is namelijk een blockchain-game, waarin de spelers dankbaar gebruik kunnen maken van het zogeheten ‘play to earn’ principe. Simpelweg door te gamen zal jij bijdragen aan het succes en de ontwikkeling van het spel. Natuurlijk kan jij daarvoor een beloning krijgen en op die manier is het mogelijk om geld te verdienen met The Sandbox.

De speler kan strijden tegen andere spelers en opdracht voltooien. Daarnaast is het mogelijk om de boerderij goed op te bouwen en op die manier een inkomen te genereren. Andere blockchain-games die hetzelfde principe hanteren zijn bijvoorbeeld Splinterlands en Axies Infinity. Echter bestaat The Sandbox langer dan de meeste concurrenten en heeft het niet zo lang geleden een extra groot platform uitgerold. Er zijn weinig cryptogames met zoveel spelers en marktcapaciteit. Hieronder vertellen wij meer over hoe jij geld kan verdienen met The Sandbox.

Uitleg over The Sandbox

Geld verdienen The Sandbox

Wat is The Sandbox metaverse?

Allereerst is het handig om te weten dat The Sandboz is gebouwd op de blockchain (open source). Als gebruiker duik jij voor even in een virtuele wereld. Een ieder kan zichzelf toegang verschaffen tot deze wereld. Het smart contract platform is gebouwd op het bekende en betrouwbare Ethereum ecosysteem.

In deze unieke wereld heeft alles de uitstraling van legoblokjes, dat komt door de bijzondere manier waarop de blokjes zijn gebruikt. In de wereld van The Sandbox hebben de gebruikers een eigen stuk land, dat gemakkelijk is vast te leggen door NFT’s te kopen. Het hebben van land is essentieel in het spel, aangezien jij het land kan gebruiken om dingen te gaan bouwen en geld te gaan verdienen.

Spelletjes spelen in The Sandbox

Een van de leukste onderdelen van The Sandbox is natuurlijk het gamen. Je kan naar hartenlust spelletjes gaan spelen op het platform, maar ook eigenhandig een nieuwe game ontwikkelen. Een game zelf maken klinkt moeilijk, maar dat is het juist niet. Iedereen kan zichzelf gemakkelijk wegwijs maken en een eigen spelletje creëren. The Sandbox doet dan ook al snel denken aan een spel zoals Minecraft. Er zijn ook grote internationale bedrijven die games maken op The Sandbox, zoals de productiemaatschappij achter de televisieserie The Walking Dead. Dit onderdeel toont eens te nimmer aan dat The Sandbox een enorme potentie heeft.

Je kan ook gebruik gaan maken van het onderdeel ‘VoxEdit’. Dit onderdeel geeft de spelers de mogelijkheid om zelf NFT’s te maken. Het leuke is dat jij bijvoorbeeld gemakkelijk een huis of een wapen kan maken. De zelfgemaakte onderdelen kan jij gebruiken in het spel of verkopen op de marktplaats van The Sandbox. Daarnaast kunnen alle gebruikers zelf een avatar creëren en daarmee het platform gaan afstruinen.

Marktplaats The Sandbox

In de wereld van de non-fungible tokens is de marktplaats ‘OpenSea’ het grootste en het bekendste. Echter heeft het team van The Sandbox ervoor gekozen om een eigen marktplaats in het leven te roepen. Je kan op de eigen marktplaats dan ook alles aanschaffen wat nodig voor het platform. Je kan wapens, maar ook hele stukken land aanschaffen. Het is vanzelfsprekend ook mogelijk om het één en ander te verkopen en wellicht een mooie winst te maken op die manier.

SAND token

Er zijn verschillende onderdelen binnen The Sandbox waarvoor een gebruiker geld moet betalen. Je moet denken aan het aanschaffen van producten op de marktplaats, maar ook om NFT-tickets te kopen voor optredens binnen de virtuele wereld. Betalen doe jij niet met euro’s, maar met de SAND token. Dit is de officiële betaalmunt van The Sandbox. Er zijn 920 miljoen tokens in omloop en deze zijn ook verkrijgbaar bij de meeste cryptocurrency exchanges. Eventuele beloningen binnen het spel worden eveneens uitgekeerd in de vorm van tokens.

Hoe kan ik geld verdienen in The Sandbox?

Als jij een spelletje koopt voor een spelcomputer dan kost dat geld. De game zal snel in waarde afnemen en is plotseling nutteloos. The Sandbox geeft juist de kans om geld te gaan verdienen door een spelletje te spelen. De blockchain-game geeft de mogelijkheid om SAND tokens te verdienen en die kan jij op een later moment weer omwisselen voor echte euro’s. Het spel bestaat uit non-fungible tokens en die kennen ook een geldwaarde. De NFT’s die jij koopt of wint zijn jouw eigendom en kan je eventueel ook weer verkopen op de marktplaats. Dat geldt ook voor andere onderdelen binnen de game, zoals de wapens en de skins.

The Sandbox zit nog altijd in de beginfase en heeft een geweldig jaar achter de rug. Vorig jaar noteerde het spel binnen een termijn van één maand bijna een kwart miljoen spelers, een ongekend hoog aantal gebruikers. Een speler kan enkel toegang krijgen tot het spel wanneer er een wallet is aangesloten aan jouw account. Gelukkig kan een ieder gratis een MetaMaks wallet aanmaken, meer is er niet nodig. Als je op de hoogte wilt blijven van het laatste nieuws omtrent The Sandbox, dan raden wij je aan om jezelf aan te melden bij Discord.

Land kopen en verkopen

De meeste spelers verdienen geld met het kopen en verkopen van land binnen The Sandbox. Het land is misschien wel het belangrijkste onderdeel binnen de game. Je kan namelijk bouwen op het land, maar ook een stuk verhuren aan een andere speler tegen een vergoeding. In de beginfase verkocht The Sandbox de stukken land direct aan de spelers, maar helaas is dat niet langer meer het geval. Je kan tegenwoordig alleen nog via de marktplaatsen een stuk land bemachtigen en die zijn erg duur. Een stuk land kost namelijk minimaal 5 Ethereum en soms wel 10 Ethereum. Het gaat dus om duizenden en duizenden euro’s voor één virtueel stuk land. Gelukkig zijn er nog oplossingen, want je kan ook met andere spelers samen een stuk land aanschaffen en alle eventuele inkomsten delen.

NFT’s maken in The Sandbox

De bedenkers en het team van The Sandbox hebben ook een speciaal programma gelanceerd genaamd ‘VoxelEdit’. Je kan met dit programma zelf aan de slag gaan en eigenhandig NFT’s maken. Je hebt er vrij weinig kennis voor nodig, want het programma is gemakkelijk te begrijpen. Er staan op YouTube ook meer dan genoeg uitlegfilmpjes, die zijn wel zo handig. De NFT’s kan jij vervolgens op The Sandbox marktplaats verkopen. Je ontvangt 95% van de verkoopprijs, de overige 5% gaat naar The Sandbox. De opbrengsten worden gebruikt op het platform nog verder te optimaliseren. Er zijn in ieder geval voldoende manieren om geld te verdienen met The Sandbox.

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *