Is een passief inkomen genereren haalbaar?

Passief inkomen genereren

Home » Geld bijverdienen » Is een passief inkomen genereren haalbaar?

}

22 januari 2022

Pakweg een jaar of tien geleden had je vast nog nooit van de term passief inkomen gehoord. Het is ook echt iets van de laatste jaren en daarnaast iets wat voornamelijk bij jongeren belangrijk wordt gevonden. Sla een krant open of zoek ernaar op internet en je leest er eindeloos veel artikelen over. Het ene artikel is nog mooier dan het andere en je rekent jezelf waarschijnlijk al rijk wanneer je deze mooie verhalen leest, maar klopt dit allemaal wel, is het daadwerkelijk zo simpel en kan je makkelijk bereiken dat je van een passief inkomen kunt leven? Om dit weten is het belangrijk eerst een uitleg te geven wat passief inkomen nou eigenlijk is.

Wat is passief inkomen?

Wat is een passief inkomen?

Een passief inkomen genereren: Wat is dat nu precies?

De meeste mensen verkrijgen hun inkomen door arbeid te verrichten. Dus voor een 40-urige werkweek krijg je een vast salaris en zo gaat het iedere maand weer. Wanneer je stopt met 40 uur werken en nog maar 20 uur gaat werken krijg je ook maar voor 20 uur salaris. Dit is natuurlijk prima want je weet precies waar je aan toe bent. Maar bovenstaande is dus precies géén passief inkomen.

Passief inkomen is het ontvangen van inkomsten uit arbeid die je in het verleden hebt gedaan en je nu niet meer actief hoeft te doen. Het is dus zaak om manieren te vinden om later inkomsten te ontvangen uit iets wat je nu aan het doen bent. Zo kan je bij voldoende kapitaal bijvoorbeeld een bedrijfspand aanschaffen wat je gaat verhuren. Op deze manier krijg je maandelijkse inkomsten zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Hieronder gaan we een aantal manieren beschrijven die mogelijk voor een passief inkomen kunnen zorgen voor je toekomst.

Hoe bouw je aan passieve inkomsten?

Het is logisch dat je niet weet waar je moet beginnen met het opbouwen van een passief inkomen. Laten we heel eerlijk zijn, als je een flink bedrag hebt om te investeren is het makkelijker om te beginnen met opbouwen van passief inkomen dan wanneer je niets hebt om te investeren. In dit laatste geval zal je van scratch af aan moeten beginnen.

5 bekende manieren van passief inkomen genereren

Er zijn tal van manieren om passief inkomsten te genereren. Tegenwoordig houden veel mensen zich bezig met online geld verdienen om passieve inkomstenbronnen aan te boren, maar ‘offline’ zijn er ook genoeg lucratieve opties. Onderstaand vind je 5 bekende manieren die inhaken op passief geld verdienen.

1: Investeren in vastgoed

We beginnen met een manier waarop je in het bezit moet zijn van voldoende eigen kapitaal; het investeren in vastgoed. Het principe werkt heel simpel, je koopt een woning of bedrijfspand en zoekt hier een huurder voor. Als je het nog simpeler wilt aanpakken dan zoek je ook nog een vastgoedbedrijf die zaken als huurcontracten, schoonmaak en beheer voor je uit handen neemt. Het enige wat jij hoeft te doen is maandelijks je rekening controleren om te kijken of je huurinkomsten overgemaakt zijn.

2: Schrijf een boek / e-book

Weet jij veel van een bepaald onderwerp en is schrijven ook wel jouw ding? Overweeg dan eens om een boek te schrijven. Het schrijven van een boek is eenmalig een flinke klus, maar wanneer het eenmaal klaar is en gewild bij het publiek is het een manier om vele jaren geld mee te verdienen zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Een e-book kan je verkopen via verschillende partijen of je kunt het zelf op een website aanbieden en toesturen. Er zijn mensen die meerdere e-books hebben geschreven en hier maandelijks leuke bedragen aan overhouden.

3: Het verhuren van spullen

Een interessante manier om geld te verdienen is het verhuren van spullen nadat je deze hebt aangeschaft. Helemaal passief is dit niet want je moet wel de huurders te woord staan en producten weer innemen en nakijken. Wel is het zo dat je eenmalig een product aanschaft en deze vaak kan verhuren waardoor het redelijk passief is. Je kunt hierbij denken aan producten als verkleedkisten voor kinderfeestjes, gereedschap, machines, partytenten, etc…

4: Passief inkomen middels beleggen

De laatste jaren zijn mensen vreselijk rijk geworden van beleggen in crypto’s maar aan beleggen zijn altijd risico’s verbonden. Je kunt ook veel veiliger beleggen met lagere rentepercentages maar je hebt minder snel effect. Wanneer je veel geld hebt kan je dit beleggen en van de rente die je maandelijks krijgt zou je kunnen leven. Met de percentages die we tegenwoordig hebben moet je wel heel veel eigen geld hebben om maandelijks een passief te hebben waar je van kan leven. Let op, beleggen en investeren is altijd risicovol! Soms heb je goede maanden en soms heb je maanden waarbij je hard de min in duikt.

5: Affiliate marketing

Een manier die tegenwoordig heel populair is, is geld verdienen met affiliate marketing. Jouw doel is om bezoekers van je website over te halen om een bepaald product of dienst af te nemen. Via een speciale link op jouw website worden ze vervolgens direct naar de website gestuurd waar ze dit aanbieden en bij een daadwerkelijke aanschaf hiervan krijg jij hier een commissie over. Affiliate marketing wordt heel veel gebruikt in blogs. Je schrijft eenmalig een bericht met een link erin en deze blijft vervolgens de rest van je leven werken. Op deze manier kan je dus altijd geld blijven verdienen zonder er iets voor te hoeven doen. Affiliate marketing is laagdrempelig en voor iedereen haalbaar zonder al te hoge kosten te hoeven maken. Partijen waarbij je je kunt aansluiten voor affiliate marketing zijn o.a. Bol.com, Tradetracker.nl, Tradedoubler.nl, etc…

Conclusie

Zoals eerder beschreven klinkt het natuurlijk geweldig om inkomsten te creëren die passief zijn, het is een soort slapend rijk worden en iets wat je gewoon lekker vanaf het strand van Bonaire kunt doen. Het is echt niet onhaalbaar om serieus passief inkomen te verdienen maar hier geen heel wat uren werk in zitten en daarom is het voornamelijk geschikt voor de echte doorzetters!

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *