Zijn dit de top 3 tech aandelen voor vandaag en morgen?

Tech aandelen investeren

Home » Geld investeren » Zijn dit de top 3 tech aandelen voor vandaag en morgen?

}

4 november 2021

Tech aandelen staan erom bekend een ongelofelijk potentieel met zich mee te brengen. Dit niet in het minst omdat technologie niet alleen ons leven tegenwoordig, maar ook in de toekomst grotendeels zal bepalen en beïnvloeden. Voor tal van verschillende bedrijven geldt dat ze eigenlijk niet meer weg te denken zijn uit ons huidige leven.

Wat echter wanneer je tegenwoordig zou willen investeren in één of meerdere technologiebedrijven die ook in de toekomst een zeer belangrijke rol kunnen spelen in ons leven? Wij hebben alvast drie absolute top tech aandelen voor je uitgezocht en stellen ze bijzonder graag hieronder even aan je voor.

1.) Nvidia (NVDA)

Beste tech aandelen als investering

Nvidia als tech aandeel

In eerste instantie is er technologiebedrijf Nvidia. In eerste instantie staat deze onderneming uiteraard bekend als de absolute marktleider op vlak van gamingchips. Bovendien is ze eveneens uitgegroeid tot één van de belangrijkste bedrijven op de markt in zowel hard- als software voor artificiële intelligentie.

Tussen 2016 en 2018 werd Nvidia bestempeld als één van de veruit beste technologie-aandelen op de markt. Dit niet in het minst als gevolg van de opkomst van de cryptocurrency Bitcoin. Aan deze saga kwam echter vrij abrupt een einde wat zorgde voor een daling van het Nvidia-aandeel van zomaar even 50 procent. Ook het chiptekort heeft daar ongetwijfeld een niet onbelangrijke bijdrage aan geleverd. Uiteindelijk kwam de waarde van het aandeel van Nvidia onder de 120 Amerikaanse dollar terecht.

Ondertussen heeft ze echter een belangrijk deel van dat verlies terug weten te compenseren. In het bijzonder de lancering van een nieuwe generatie grafische kaarten tegen behoorlijk agressieve prijzen heeft het bedrijf een nieuwe boost gegeven. Om wat meer diversiteit in haar dienstaanbod te integreren heeft de onderneming ervoor gekozen om ook haar datacenter segment te laten groeien.

Daarnaast heeft het bedrijf ook geprofiteerd van de sterk toegenomen vraag naar GPU’s die de werklast van artificiële intelligentie kunnen aanpakken. Nog een belangrijke troefkaart van het bedrijf is de overname van ARM Holdings voor een bedrag van een slordige 40 miljard Amerikaanse dollar. In het bijzonder het feit dat Nvidia duidelijk de kaart van AI heeft getrokken zorgt ervoor dat dit zonder meer een aandeel is waar je met zich op de toekomst rekening mee moet houden.

2.) Microsoft (MSFT)

De tweede naam uit deze lijst zal ongetwijfeld bij iedereen bekend in de oren klinken. De kans dat je namelijk ooit al gebruik hebt gemaakt van software van Microsoft is echt onnoemelijk groot. De oprichting van het bedrijf vond plaats op 4 april 1975. Sinds haar oprichting heeft de Amerikaanse gigant een indrukwekkend parcours afgelegd. Dit parcours heeft ervoor gezorgd dat ze is uitgegroeid tot één van ’s werelds belangrijkste ondernemingen.

De belangrijkste reden om er nu voor te kiezen om te gaan beleggen in Microsoft met het zicht op de toekomst is natuurlijk haar fantastische cloudservice. Voor Microsoft Azure geldt dat ze één van ’s werelds weinige cloudserviceproviders is welke over de mogelijkheid beschikt om op wereldwijde schaal zakelijke klanten te kunnen bedienen. Dit zorgt ervoor dat Microsoft over een belangrijk concurrentievoordeel beschikt ten opzichte van andere partijen. In het bijzonder de softwarebusiness heeft Microsoft geen windeieren gelegd. Jarenlang kon het bedrijf immers net daardoor rekenen op niet alleen hoge winstmarges, maar tegelijkertijd ook een vrije cashflow. De vrije kasstroom blijft overigens jaar na jaar beter worden.

Ook dat is een behoorlijk indrukwekkende vaststelling om te moeten doen. Het niveau van cashgeneratie waar de in Amerika gevestigde onderneming over beschikt zorgt ervoor dat dit aandeel sinds jaar en dag wordt bestempeld als één van de beste dividendaandelen op de markt. Het driemaandelijks dividend is door de jaren heen tot op moment van schrijven dan ook gestegen van 0,13 dollar per aandeel tot 0,56 dollar per aandeel. Het dividendrendement mag dan met 0,83 procent aan de beperkte kant zijn, toch is het Microsoft aandeel ook voor dividendbeleggers het overwegen waard.

3.) Google/Alphabet (GOOGL)

Door de jaren heen is Google en dan vooral het achterliggende bedrijf Alphabet uitgegroeid tot één van ’s werelds grootste bedrijven. We kunnen ondertussen gerust concluderen dat de zoekmachine Google de grootste en belangrijkste is ter wereld.

Echter is het zo dat ook de populaire videowebsite Youtube toebehoort aan het bedrijf Alphabet. Met Google en Youtube heeft het bedrijf de twee populairste websites ter wereld in haar portefeuille zitten.

Bovendien is het zo dat het bedrijf uiteraard ook kan teren op menig aantal andere succesrecepten. Denk hierbij onder meer aan: • Het e-mailprogramma Gmail; • De online agenda Google Agenda; Heel wat “experten” hebben door de jaren heen reeds meermaals aangegeven dat de gloriedagen van het bedrijf achter ons liggen. In de periode volgend op deze uitspraken wist Alphabet echter een indrukwekkende run neer te zetten waardoor het aandeel een rendement boekte van 800 procent tijdens een tijdspanne van drie jaar.

In het bijzonder de ongelofelijke hoeveelheid aan data welke door het bedrijf kon worden verzameld door de jaren heen is een belangrijke troefkaart geworden. Deze troefkaart kan ze niet alleen tegenwoordig, maar zeker ook in de toekomst gaan uitspelen.

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *