5 redenen om de Shiba Inu coin te kopen

5 redenen Shiba Inu coin kopen

Home » Crypto coins » 5 redenen om de Shiba Inu coin te kopen

}

17 januari 2022

De Dogecoin wist vorig jaar al veel succes te boeken, maar er lijkt nu een nieuwe cryptomunt te zijn die het stokje zal gaan overnemen. De Shiba Inu coin kent dan ook niet voor niets de bijnaam ‘Dogecoin Killer’. De cryptomunt bestaat pas sinds de zomer van 2020 en is tegenwoordig één van de populairste munten ter wereld. Het uiteindelijke doel van de SHIBArmy, de community, is om de Shiba Inu coin naar een koers van één dollar te brengen. De grote vraag is natuurlijk of dat überhaupt wel mogelijk is. Wij hebben hieronder in ieder geval 5 redenen genoteerd om de Shiba Inu Coin te kopen.

1. Populaire meme

De Shiba Inu coin is een zogeheten ‘meme’. Dat wilt zeggen dat de munt eigenlijk als een soort grap werd gelanceerd, net zoals de succesvolle Dogecoin. In 2020 kwam de Shiba Inu tot leven en binnen no-time groeide de cryptovaluta uit tot een hit. Een meme-coin is dus niet per definitie gedoemd om te falen en kan een zeer lucratieve investering zijn. De munt is te koop bij diverse exchanges, waaronder Bitvavo en BitcoinMeester.

2. Community cryptoproject

Het fijne van de Shiba Inu is dat het project in de handen is van de community. Dat wilt zeggen dat de oprichters verder weinig te zeggen hebben. Het is de community dat de beslissingen mag maken. De community kan bijvoorbeeld eigenhandig cryptomunten verbranden, wat een positief effect heeft op de koers. Daarnaast is het ook de achterban dat de munt moet promototen op de sociale media, zoals Twitter en Telegram. In 2021 stond de cryptomunt ook in de toplijsten op Twitter.

3. Verbranden van Shiba Inu

Shiba inu kopen redenen

Shiba Inu kopen: Er zijn verschillende redenen voor

Een minpunt van de Shiba Inu coin is het feit dat er gewoonweg veel te veel van in omloop zijn. In totaal zijn er een biljoen coins uitgegeven door het team. Dat bizarre aantal zorgt voor veel vraagtekens bij de investeerders.

Er is ook weer een voordeel, er zullen in de toekomst geen nieuwe munten meer beschikbaar komen. Sterker nog, het aantal coins zal alleen maar dalen. Dat komt doordat de community zelf de munten kan verbranden. Zij zullen de Shiba Inu naar een dode wallet sturen, waardoor deze munten nooit meer kunnen terugkeren. De waarde van de coin zal toenemen als er minder van beschikbaar zijn.

Niet zo lang geleden bleek dat Vitalik Buterin, de oprichter van de Ethereum, een waanzinnig aantal van 500 biljoen Shiba Inu coins in zijn bezit had. Deze munten werden hem bij de lancering geschonken.

Echter besloot Buterin om 450 biljoen munten te verbranden, terwijl hij de overige cryptomunten weggaf aan een goed doel. Eind 2021 was er nog meer 58,9% van het aanbod in omloop, wat betekent dat meer dan 40% al niet langer meer beschikbaar was. Het toont aan dat er een enorme potentie zit in de Shiba Inu coin.

4. Groot aantal holders

De community is het kloppende hart van de Shiba Inu coin. Het feit dat de munt nu één van de populairste cryptovaluta ter wereld is, dat zegt al genoeg. De community heeft een zeer duidelijk doel en dat is het bepalen van een waarde van één dollar.

Echter is dat niet het eerste doel, want dat is slechts één dollarcent. De community is momenteel bezig met een nieuwe ontwikkeling, waarin het verbrandingsproces mogelijk vlugger zal gaan. Het effect zou zijn dat binnen een termijn van vijf jaar de koers naar een cent zou kunnen stijgen.

Daarnaast is een fijne gedachten dat de munt al bijna 800.000 holders kent, oftewel investeerders die de munten gewoon vasthouden. Dat zorgt ook voor de nodige schaarste en dat is goed voor de koers van de Shiba Inu.

5. Elon Musk speelt geen rol van betekenis

Een lange tijd werd gedacht dat een groot deel van de Shiba Inu coins in het bezit waren van Elon Musk. De CEO van Tesla bleek echter helemaal geen enkele munt te bezitten. Dat zorgde ervoor dat de koers een flinke daling moest doorgaan, maar het effect bleek juist minimaal. De koers keerde weer terug op zijn ‘normale’ hoogte. Dat geeft eens te nimmer aan dat Musk geen rol van betekenis speelt en dat zorgt voor meer zekerheid als investeerder.

Ook interessant om te lezen: Shima Inu (SHIB) kondigt nieuwe updates aan

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

Moet je Dogecoin serieus nemen?

Moet je Dogecoin serieus nemen?

Na het begin van de coronacrisis is er veel gebeurd op de cryptomarkt. Er vielen veel ogen op de mogelijkheden om...

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *