Er is geen enkele persoon op deze planeet die er stiekem niet van droomt om rijk te worden. In de praktijk blijkt echter vaak dat dit niet zo voor de hand liggend is. Heel wat puzzelstukjes moeten dan ook op de juiste plaats vallen om een financieel zekere toekomst te kunnen realiseren. Gelukkig is het zo dat er verschillende handelingen door jou kunnen worden ondernomen om het geluk een duwtje in de rug te geven. Heel wat experten zijn het er dan ook over eens dat één van de eerste zaken waar je aan moet denken het realiseren van een passieve inkomstenstroom is.
Passief inkomen is omwille van verschillende redenen niet alleen zeer interessant, maar eigenlijk stiekem zelfs essentieel te noemen. In eerste instantie vormt ze een consequente extra boven op het standaard loon waarover je beschikt. Daarnaast geldt voor passieve inkomsten ook dat je ze zoals de naam reeds aangeeft passief kan benaderen. Met andere woorden, je hoeft er niet stelselmatig hard voor te werken. Eén keer investeren kan bijvoorbeeld reeds voldoende zijn om de stroom op gang te brengen.
Zou jij ook graag op een passieve manier extra geld willen verdienen? Dan zal je kunnen vaststellen dat de inhoud van deze pagina voor jou het raadplegen meer dan waard is.
1.) Passief inkomen realiseren door middel van dividenden
Een eerste manier om een passieve inkomstenstroom op te zetten is door te investeren in dividendaandelen. Voor menig aantal financiële experten geldt dat zij van mening zijn dat dit meteen ook één van de meest interessante opties is. Niet alleen investeer je via dividendaandelen namelijk in doorgaans uitstekende bedrijven die over solide fundamentals beschikken, daarnaast hoef je eenmaal geïnvesteerd ook helemaal niets meer te ondernemen. De dividenden worden maandelijks, per kwartaal of jaarlijks automatisch uitbetaald. Je kan er bovendien voor kiezen om deze geheel passieve inkomstenstroom op verschillende manieren te benutten.
Voor heel wat investeerders geldt dat ze automatisch hun uitbetaalde dividenden herbeleggen. Met andere woorden, de gelden die ze ontvangen uit hun dividenden worden terug in dezelfde of in een andere asset geïnvesteerd. Uiteraard gebeurt dit bij voorkeur in een asset die op haar beurt wederom dividend uitbetaald. Dit zorgt ervoor dat je positie met dividendaandelen stelselmatig zal toenemen waardoor er ook consequent meer en vooral hogere dividenduitbetalingen zullen volgen. In ieder geval, voor iedereen die snel en eenvoudig een bovendien ook zeer betrouwbare passieve inkomstenstroom wenst te realiseren geldt dat daarvoor kijken in de richting van dividendaandelen zeker en vast een optie kan zijn die het overwegen meer dan waard is.
2.) Crypto staking als passieve inkomstenstroom
Een tweede passieve inkomstenstroom die je kan realiseren door te beleggen is terug te vinden onder de vorm van crypto staking. Wanneer je er vroeger voor koos om te investeren in één of meerdere cryptocurrencies kon je in principe pas een bepaald rendement verzilveren op het moment dat je tot verkoop overging. Dat was op zich uiteraard geen groot probleem, alleen wat wanneer je een investeerder bent voor de (zeer) lange termijn? Het spreekt voor zich dat het dan mogelijks best interessant kan zijn om toch tussentijds een bepaalde winst te kunnen realiseren. Dat kan.
In principe geldt voor crypto staking dat het systeem hoe ze werkt vergelijkbaar is met deze van het dividend dat wordt toegekend bij dividendaandelen. Ook in dit geval geldt namelijk dat je er eigenlijk helemaal niets voor hoeft te doen. Als houder van de aandelen ontvang je stelselmatig op de dividenddatum het dividend waar je recht op hebt. Zo eenvoudig is dat. Bij crypto staking is hetzelfde principe van toepassing. Hoe meer tokens van een bepaalde cryptovaluta je in bezit hebt en vasthoudt, des te meer staking-opbrengsten je daarmee zal weten te realiseren.
Nagenoeg elke munt valt zo’n beetje te staken. Crypto staking is uiteraard helemaal niets nieuws onder de horizon. Sinds de lancering van de eerste zogenaamde “Proof of Stake” coins is het dan ook mogelijk om staking-opbrengsten te verzamelen. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat er op dit vlak door de jaren heen enkele zaken zijn veranderd.
In eerste instantie moest een coin beschikken over het PoS-algoritme om deze te kunnen staken en er aldus passieve inkomsten mee te kunnen realiseren. Tegenwoordig is dat niet langer het geval. Voor heel wat verschillende partijen, waaronder uiteraard ook de gerenommeerde exchange Binance, geldt dat ze ervoor hebben gekozen om nagenoeg elke cryptovaluta te kunnen staken. Dit geldt dus ook voor bijvoorbeeld Bitcoin die helemaal geen gebruik maakt van Proof of Stake. Door je coins te staken haal je stelselmatige passieve opbrengsten binnen waardoor je positie stelselmatig groter wordt en je zomaar nog meer rendement kan verdienen. Het zogenaamde rente-op-rente effect dat geldt voor dividenden is dus eveneens van kracht bij crypto staking.
0 reacties