Geld besparen in de supermarkt: Deze 10 tips helpen daarbij

Geld besparen supermarkt

Home » Koopjes » Geld besparen in de supermarkt: Deze 10 tips helpen daarbij

}

16 april 2022

De prijzen blijven oplopen en het einde lijkt nog altijd niet in het zicht. Vandaar ook dat wij op verschillende manieren geld proberen te besparen. Dat kan bijvoorbeeld door minder lang te douchen, te isoleren of door wat minder vaak de verwarming aan te zetten. Echter kan jij ook op enkele simpele manieren geld besparen in de supermarkt. Wij hebben hieronder de 10 beste tips voor jullie op een rijtje gezet.

Tip 1: Boodschappen doen met een budget

Geld in de supermarkt besparen

Bespaar meer geld in de supermarkt

De eerste tip is heel simpel. Je kan het beste wekelijks een budget opmaken voor de boodschappen. Je moet bijvoorbeeld denken aan 300 euro per week. Het budget hangt van veel factoren af, zoals jouw inkomen en het aantal personen in het huishouden. Denk alleen wel goed na en probeer binnen het budget te blijven. Je zal dan ook minder snel onnodige aankopen gaan doen.

Daarnaast geeft het opstellen van een wekelijks budget jou handvatten waarmee je kunt berekenen hoeveel geld je op termijn bespaart. Wil je een keer iets aankopen wat het wekelijks vastgestelde budget overschrijdt? Dan kun je dit dankzij het berekende budget over een bepaalde periode makkelijker incalculeren.

Tip 2: Kies wat vaker voor het huismerk

In de supermarkt kan jij van vrijwel alle producten zowel een A-merk als een huismerk aanschaffen. Wij raden je aan om wat vaker voor een huismerk te kiezen. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar eigenlijk is de kwaliteit minstens net zo goed. Er zijn zelfs huismerkproducten die stiekem zijn gemaakt door de A-merken, maar dat zal je niet terugvinden op de verpakking.

Tip 3: Luxe laten staan

Er zijn in de supermarkt voldoende dure en luxere producten te verkrijgen. Je moet denken aan de garnalen, pinda’s en de cherry tomaatjes. Lekker, maar er zijn genoeg goedkopere alternatieven die minstens net zo lekker zijn. Het scheelt toch behoorlijk veel geld.

Tip 4: Koop de juiste aanbiedingen

De supermarkten brengen wekelijks een folder uit met alle nieuwe aanbiedingen. Het is slim om de folder bij de hand te pakken en op zoek te gaan naar de beste aanbiedingen. Koop wel de ‘juiste’ aanbiedingen. Ga bijvoorbeeld voor een 1+1 actie en niet voor een tweede halve prijs aanbieding. Je kan ook meerdere supermarkten bezoeken en overal de beste aanbiedingen scoren.

Tip 5: Boodschappenlijstje maken

Impulsaankopen zijn altijd een gevaar voor de portemonnee. Een supermarkt is afgestemd op dit soort aankopen, je zal ten alle tijden in de verleiding worden gebracht om extra producten aan te schaffen. Dat kan je voorkomen door een duidelijke boodschappenlijstje te maken.

Tip 6: Boodschappen doen voor de gehele week

Het is natuurlijk fijn om dagelijks even de boodschappen doen. Jij weet nu nog niet waar je morgen zin in hebt. Echter zorgt dat ervoor dat je dagelijks uitgaves doet en sneller meer impulsaankopen zal gaan doen. Je kan beter één keer per week naar de supermarkt gaat en gelijk voor meerdere dagen boodschappen te doen. Het is tegenwoordig ook mogelijk om online boodschappen te bestellen. In sommige gevallen is de bezorging zelfs gratis, bijvoorbeeld wanneer je actieartikelen koopt.

Tip 7: Ontwijk de snoeppaden

In de supermarkt liggen voldoende producten die onwijs lekker en ongezond zijn. Deze producten gooi jij sneller nog even in jouw mandje of supermarktwagentje. Tip, ontwijk het pad waar alle snoepgoed ligt. De kans dat jij dan een impulsaankoop doet is veel kleiner.

Tip 8: Ga nooit met een hongergevoel naar de supermarkt

Wij hebben allemaal wel eens veel trek en dat is het slechtste moment om boodschappen te gaan doen. Je ziet van alles waar jij op dat moment zin in hebt en dat zijn vaak ongezonde voedingsmiddelen. Eet eerst even iets en ga dan naar de supermarkt.

Tip 9: Ga eens naar de Lidl

Er zit misschien een Albert Heijn of een Jumbo om de hoek. Het is dan gemakkelijk om bij die supermarkten jouw boodschappen te gaan doen. Echter kan je er ook voor kiezen om naar de Lidl te gaan. Je komt veel meer huismerkproducten tegen en die zijn van een goede kwaliteit. Het scheelt uiteindelijk veel geld en je komt allerlei nieuwe producten tegen.

Tip 10: Goedkope maaltijden koken

Je kan een maaltijd ook goedkoop maken. De supermarkten bieden diverse recepten aan die je kans geven om voor een minimaal bedrag een heerlijke maaltijd op tafel te zetten. Je kan een maaltijd dus ook afstemmen op jouw budget.

Ook interessant om te lezen: Apps die jou helpen bij het vinden van deals en koopjes

Disclaimer: Geen financieel advies

Alle informatie op Spaarvarken.nl – wat ook voor deze pagina geldt – is geen financieel advies en wij zijn geen financieel adviseurs. Wij zijn niet verantwoordelijk voor jouw financiële keuzes. De informatie op deze website is louter informatief en educatief bedoeld. Zoek professioneel advies indien je daar behoefte aan hebt.

Ook interessant om te lezen:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *